Konservative tager ansvar for kommunens økonomi og velfærd

Vores svar på tidl. byrådsmedlem for Venstre, Jørgen Bruuns angreb på Frank Schmidt-Hansen:

Kære Jørgen Bruun,

Tak for din analyse af valgresultatet. En lidet objektiv og tydeligt meget forkert analyse – men dog din analyse uagtet.

På valgnatten kunne Det Konservative Folkeparti efter kort tids forhandlinger sætte sig for bordenden af Vejen Kommune de næste fire år. Det kunne vi, fordi valgets tale var klar: Konservative gik 2 mandater og 2.017 stemmer frem. Frank Schmidt-Hansen fik 2.519 personlige stemmer: En rekord i Vejen Kommunes historie og 112 flere end den næste i top-5 (Egon Fræhr i 2013).

Kort sagt belønnede vælgerne vores lyst og evne til at tage ansvar for fremtidens Vejen Kommune. Vi har på intet tidspunkt lagt skjul på kommunens økonomiske situation og har ikke kunnet afvise en skattestigning. Denne skattestigning er der nu bred enighed om i byrådet, hvor 24 ud af byrådets 27 medlemmer står bag konstitueringsaftalen – herunder også Venstre. Og på intet tidspunkt under valgkampen har vi hørt Venstre afvise en skattestigning som et muligt (og nødvendigt) redskab. En skattestigning er ikke sjov: Men det er nødvendigt og ansvarligt, hvis ikke vi skal ind og skære i kernevelfærden.

Og så ville det klæde hr. Jørgen Bruun, hvis han havde læst konstitueringsaftalen igennem, inden han farede til tasterne. Konservative har netop insisteret på, at en skattestigning i Vejen Kommune UDELUKKENDE kan komme på tale, hvis kommunen får lov til at beholde alle pengene selv. Hvis ikke vi kan få en undtagelse fra de nuværende skatteregler, kommer en skattestigning slet ikke på tale – og ingen af borgernes penge kommer således til at flyde mod hovedstaden.

Og så hyler det for øvrigt lidt skingert, når hr. Jørgen Bruun selv sammen med resten af Venstre og Socialdemokratiet stemte for en skattestigning tilbage i 2010 – hvor Konservative på det tidspunkt stemte imod. Hvordan er det lige med sten og glashus?

I Det Konservative Folkeparti glæder vi os til at sætte retningen for Vejen Kommune sammen med de andre partier i byrådet. Tak til A, V og SF for indgå i et bredt samarbejde med Konservative i det kommende byråd. Sammen kommer vi længst.

Skrevet af:

Mike Straarup, Sandmarken 6, Askov, Vejen – kommende gruppeformand for den konservative gruppe i Vejen Byråd

Peter Simoni, Kirsebærvej 83, Vejen – Formand for Det konservative Folkeparti i Vejen Kommune

 

https://jv.dk/artikel/konservative-tager-ansvar-for-kommunens-%C3%B8konomi-og-velf%C3%A6rd